Traction control not working - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 3 Old 09-05-14 Thread Starter
Status: -
AO Member
Join Date: Jul 2013
Location: United Kingdom
County: Kent
Posts: 29

Member car:


Traction control not working

Pulled away from lights into slow righthander in rain into 2nd foot hard down damm near torque steered into railings just snapped it back phew ! Any pointers anyone to whats up ?
alfamat4 is offline  
Sponsored Links
Status: TJR Valeting
AO Silver Member
Tommywho156's Avatar
Join Date: May 2012
Location: United Kingdom
County: Leicestershire
Posts: 2,267
Traction control isn't a magic "it can't crash" button. Adjust your driving in the wet would be my first suggestion. Have a look at what tyres you've got fitted on the front? If they're ditchfinders, change em.
Tommywho156 is offline  
Status: turbo charger assembler
AO Silver Member
Join Date: Nov 2010
Location: United Kingdom
County: West Yorkshire
Posts: 1,928
as above its not a anti crash button

if u spin wheels and light comes on on the dash its working
hdseven is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

control , traction , working

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome