Scuttle Shake - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 1 Old 28-12-06 Thread Starter
Status: -
AO Member
crusty's Avatar
Join Date: Dec 2006
Location: Newcastle, AUSTRALIA
Posts: 42
Scuttle Shake

Hi all

I have had my 156 TSpark for a few weeks now and I still smile and admire it every time I walk outside (currently sunny gentle breeze 28 degrees C or 82.4 F)

However why I am posting is that at just under 80kph (50mph) I get a mild scuttle shake. I got the wheels balanced and an alignment done as amatter of course however the shake is still evident.

It only occurs in a narrow speed band of about 1-5kph. I have read a few other threads on this forum that leads me to think it may be engine mounts on the way out. The car has done 60,000 k's and is a 1999 model.


P.S. for those that are interested the car cost me $16,500 Aust when an average wage is around $50-55,000 a year. It seems Alfa's are quite expensive here compared to Europe. No surprise there I suppose.
crusty is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

scuttle , shake

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome