Intermittent Wheezy Whistling Noise When Cold Starting – Part 3 - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 2 Old 30-11-06 Thread Starter
Status: -
AO Platinum Member
Roswell's Avatar
Join Date: Mar 2004
Location: United Kingdom
County: Durham
Posts: 33,630
Images: 15
Intermittent Wheezy Whistling Noise When Cold Starting – Part 3

I managed to get the car to the specialists today while it was actually making the noise.

It turns out it’s coming from the clutch release bearing.

When the bearing is cold it contracts and makes the noise when I start the car. As soon the bearing warms up it expands and the noise disappears.

I’ve been advised to fit a whole new clutch kit which I have found on for £117.65.

Can anyone tell me how much labour would be involved in fitting the new clutch kit please?

Roswell is offline  
Sponsored Links
Status: -
AO Member
Join Date: Sep 2006
Posts: 28
Re: Intermittent Wheezy Whistling Noise When Cold Starting – Part 3

Its was about 5.6hrs, might be wrong, not sure now, i've put one in my 156selespeed, not long ago.
carrera944 is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

cold , intermittent , noise , part , starting , wheezy , whistling

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome