156 selespeed - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 4 Old 28-11-06 Thread Starter
Status: -
Join Date: Aug 2006
Posts: 7

Member car:


156 selespeed

I have a 2001 sleespeed with flashing light.
it selects gear ok and changes fine but on tickover the light flashes.
any hints
andyelaine is offline  
Sponsored Links
Status: -
AO Platinum Member
David C's Avatar
Join Date: Aug 2003
Location: London, England
Posts: 28,993
Re: 156 selespeed

If the light is flashing it indicates low pressure in the Selespeed hydraulic system.
Can be due to poor connections in the electrical circuit to the pump, faulty relay or the brushes in the pump motor wearing out.
David C is offline  
Status: -
AO Member
Join Date: Sep 2006
Posts: 28
Re: 156 selespeed

At least you have a light doing something, mine had a problem but no light and after a coupe of months trying to sort it, and the dealer also having it for 3weeks, they said it was the box and actuator, i said no it aint and got it back to find a damaged wire on a solanoid, no fault code tho,and no gears, but after the wire was sorted it was perfect.
carrera944 is offline  
Status: - Update
Posts: n/a
Re: 156 selespeed

Sometimes, the most simple things are missed by garages who are too dependent of electronic diagnostics. A simple ferret around could find faults. Recently fixed a 'No fault code mate' misfire by looking at and finding a duff HT lead! The car had previously been with FIAT for a day of investigation and they found nothing wrong, 'cos the computer, it would appear, said No!

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

156 , selespeed

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome