Jerky - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 4 Old 09-11-06 Thread Starter
Status: -
AO Member
hammo's Avatar
Join Date: Aug 2005
Posts: 186

Member car:

Alfa 156 20. TS

Help Jerky

My Alfa 156 2.0TS has a slight problem in slow moving traffic, when i,am crawling in 1st gear the seems to be jerky its difficult to drive the car smooth when inj traffic, on normal driving car is fine, no miss fire nothing just when in slow traffic at low revs.

Any ideas what to check please.

Cheers Hammo
hammo is offline  
Sponsored Links
Status: -
AO Silver Member
norbert's Avatar
Join Date: Sep 2005
Location: United Kingdom
County: Cheshire
Posts: 2,145
Images: 5
Re: Jerky

Have you checked the MAF?
Waht about a dirty/blocked air filter?

Does it idle OK?
norbert is offline  
Status: -
AO Member
malmeida's Avatar
Join Date: Oct 2006
Location: United Kingdom
County: Moray
Posts: 74
Re: Jerky

My 2.0JTS is like this also. I have also noticed that it runs a bit lumpy( at idle and sems to drop a bit of power sometimes through acceleration...
malmeida is offline  
Status: -
AO Member
CalumDunkley's Avatar
Join Date: Feb 2006
Location: The Getto
Posts: 293
Re: Jerky

Do any of you have selespeed? Mine does that at a certain slow speeds in first.
That is why it is called sillyspeed
CalumDunkley is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT


Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome