Flashy ! - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 2 Old 31-10-06 Thread Starter
Status: -
Join Date: Mar 2006
Location: New Zealand
Posts: 3
Flashy !

I jumped in my 2000 2.0 selespeed yesterday, and when I went to start it the 'N' on the gear display was flashing and it wouldn't start. I put it in 1st, then back to 'N' and it started ok...Once i was driving around, under braking in 1st or 2nd the number would flash. Also sitting at the lights the 1st would start too. Its driving fine but what does this flashing number mean ? Its been suggested the 20 pin plug can cause this ? is there an actual selespeed warning light ?

Last edited by gavhill; 31-10-06 at 22:49.
gavhill is offline  
Sponsored Links
Status: -
AO Platinum Member
David C's Avatar
Join Date: Aug 2003
Location: London, England
Posts: 28,991
Re: Flashy !

Yes there is a Selespeed warning light, it looks like a box with a lever on the top.

If the Selespeed warning light is flashing it means that the pressure in the Selespeed system is low. Usually a faulty pump or pump relay.

I think the flashing number may relate to a poor connection on a shaft speed/position sensor in the gearbox.
But also check all the main Selespeed connections, including the two massive connectors on the Selespeed ECU.
David C is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT


Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome