Alfa 147 countesy light not work - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 5 Old 14-02-14 Thread Starter
Status: -
Join Date: Nov 2013
Location: United Kingdom
County: Buckinghamshire
Posts: 2

Member car:

Alfa 147 JTD

Alfa 147 countesy light not work

My room light not work
billwan is offline  
Sponsored Links
Status: DB9 Top Gear Track
AO Silver Member
pubsinger's Avatar
Join Date: Jan 2007
Location: United Kingdom
County: East Sussex
Posts: 1,629
At all or just via the door? If you can't turn it on with the switch check the obvious like bulbs and fuses. If you can turn it on with the switch does it fail to come on with either door?

You're not giving us much to go on.

'My room light not come on' - I assume English isn't your first language, if the above is unclear please say so and we'll have another go.

All the best

pubsinger is offline  
Status: -
AO Member
Join Date: Dec 2008
Location: United Kingdom
County: Lincolnshire
Posts: 12

Member car:

147 Ducati Corse

Whilst on the subject, my cabin light is having issues too.

The main front centre lights rarely light up when doors are opened / engine is switched off. The lights work if they are switched on manually without fail, however when switched back to automatic, they rarely switch on. The door puddle lights, as well as the rear light switch on fine. This has progressively gotten worse over the last 12 months.

Very confused with this one.. could anybody shed any light on this matter (Pun intended).

Thanks Rob.
splitshine89 is offline  
Status: -
AO Member
jesamel's Avatar
Join Date: Dec 2009
Location: United Kingdom
County: Surrey
Posts: 159
Have noticed similar behaviour on mine recently - usually the passenger side. Can't tell if it's related to whether the engine is running or not, but basically the courtesy light doesn't come on initially. If I close the door again and re-open it the light comes on...must be the switch in the hinge or wherever it is...mysterious
jesamel is offline  
Status: And on the eighth day God made Alfas..!
AO Gold Member
pendragonfalls's Avatar
Join Date: Feb 2010
Location: Ireland
County: Carlow
Posts: 6,590
Images: 20
I had a similar problem on the GT, lights would work when they felt like it. Also the fog lights weren't working, but could be gotten to work while on a diag machine.
The cause turned out to be the body computer. Replaced it along with the ECU from the same donor car, and had to swap the innards of the donor key, to my key.

Sorted out the problem
pendragonfalls is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

147 , alfa , countesy , light , work

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome