Loss of oil pressure JTS - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 2 Old 12-02-14 Thread Starter
Status: biased alfisti
AO Member
eivindcl's Avatar
Join Date: Feb 2011
Location: Norway
County: -
Posts: 365
Loss of oil pressure JTS

The warninglight came on while waiting at the light, drove it straight off the road and checked the oil. All good, all there. Took it the 2 mile drive home, and the warning reappeared when parking.

Next day i took it to my specialist just 2 miles down the road so they could have a look, and again the warning came just when pulling into their parking, so i stopped it right away.

There are no rattles of any kind, seems like normal, normal temp, oil to the max (10w60).

They have measured the oilpressure with a manometer after making an adapter (no other way to read the oil pressure on a jts, will not show with the diagnostics), and the pressure is really low. Now, the sump is coming out for further inspections.. Could it be a pump failure?

It just had a belt and variator change 1k miles ago, at the same specialist, and the car has done just over 100' miles. They have never experienced pump failure on a jts, checked at two independent garages.

Any clues what would cause this? The car has allways been highly maintained, and have not had any engine related problems.

All help would be greatly appreciated.

-proud gt owner from Norway

GT 3.2 -04 Grigio Stromboli - Dark grey leather
86.000 km - Q2 - Wizard cat-back - Novitec Stradale+ - Eibach arb - Strutbrace

GT JTS Selespeed -04 Grigio Stromboli - Red leather
197.000 km - Ragazzon backbox

X: 155 Q4 -93
eivindcl is offline  
Sponsored Links
Status: Freezing!
AO Silver Member
Rockhopper's Avatar
Join Date: Mar 2007
Location: United Kingdom
County: Nottinghamshire
Posts: 4,862
Stuck oil pressure relief valve or worn main bearings would be most likely if its not the pump.
Rockhopper is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

jts , loss , oil , pressure

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome