Automatic mode gear problem - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 2 Old 09-02-14 Thread Starter
Status: -
Join Date: Feb 2014
Location: United Kingdom
County: Greater London
Posts: 1
Automatic mode gear problem

I just bought Alfa Romeo 156 auto 2002 The car drives ok but as soon as I stop the gear go into N mode and it takes hours to get into 1 mode or R mode. Some times having driven the car for few minutes and stop even at a Traffic can go into N mode. I had to push the car off Road and wait for the engine to cool down before it can go into 1 mode or R mode. also light comes on on that reads Motor control system failure. Please can any one help me of what to do without spending too much thanks
Jack O is offline  
Sponsored Links
AO Gold Member
davealfa11's Avatar
Join Date: Mar 2007
Location: United Kingdom
County: Merseyside
Posts: 9,904
Images: 4

Member car:

156 1.9 mjet 16v

use search button on this forum ...loads of info
davealfa11 is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

automatic , gear , mode , problem

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome