Car is smoking ,has lack of power and smells of petrol. - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 2 Old 02-02-14 Thread Starter
Status: -
darrel's Avatar
Join Date: Feb 2014
Location: South Africa
County: -
Posts: 1

Member car:


Cry Like A Baby Car is smoking ,has lack of power and smells of petrol.

Hi.I lost the key to my 156 last year. A technican tried to bypass the ecu using an aftermarket engine management system .he snapped o whole lot of wires but he couldn't get it right. 2 months later I got the original key .had auto shop join the wires up again but now the Car is smoking ,has lack of power and smells of petrol.they say its the spark plugs and map sensor that need changing but the car was perfect before the snapped wires.
Could the wires being joines incorrectly cause this. Do the numerous yellow white blue wires control the firing order? Can any blue wire be connected to any other snapped blue wire and the same with the white and yellow wires?
darrel is offline  
Sponsored Links
Status: back in an Alfa :)
AO Member
Tanis8472's Avatar
Join Date: Dec 2006
Location: United Kingdom
County: Lincolnshire
Posts: 791
If its the injector wires, yes i believe so. Its part of a loom. Probably got wrong injectors wired up to wrong loom.
Tanis8472 is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

car , lack , petrol , power , smells , smoking

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome