Yes, another Selespeed issue. - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 1 Old 03-01-14 Thread Starter
Status: PSN: MightyNoodle
AO Member
benjamingoodwin's Avatar
Join Date: Oct 2013
Location: United Kingdom
County: Northamptonshire
Posts: 381
Images: 6
Yes, another Selespeed issue.

Hi all,

I have a strange, intermittent issue with my selespeed. It goes out of gear, with the flashing number as I am driving along. Normally it has a failure when using the city mode, so I stopped using that and stuck to changing it manually. Then today it gave up in second gear, so I pulled over, turned it off and then waited. Restarted again after a few minutes and all was fine. I got the Alfa guy my way to have a look at it and the reader just says it cannot select gear and that's it.

My question is, where do you reckon is best to start debugging? And, as I am passionately in love with the thing, how much would a complete refit of the selespeed system cost? I can do some myself should it need but wondering if anyone else gave that a go. I do know it's probably not worth it for the value of the car but I don't intend to do it for any gained value.


↳ Brera - 3.2 V6 - SV Q4 - Misano Blue - NOW LOUDER
benjamingoodwin is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

issue , selespeed

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome