Alarm Problems - GT - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 5 Old 02-11-13 Thread Starter
Status: -
Join Date: Mar 2012
Location: United Kingdom
County: Nottinghamshire
Posts: 5

Member car:


Alarm Problems - GT


I have a question relating to the alarm on my 07 GT

The other week the alarm went off at 4.30am and, after making myself decent to investigate tried to turn the alarm off using the keyfob ........ nothing. The alarm continued to go off.

Tried several times with no success.

Openerd and closed all the doors and bonnet but still no silencing the alarm

Started the car several times but still the alarm sounded until after a few minutes it just turned itself off.

Now the key fob still locks and unlocks the car but I do not get the one / two beeps from the car like when the alarm was activated / deactivated.

Didn't look at the lock LED when it happened so don't know if there are any diagnostic signs to look out for but I have noticed that when the car is now locked the indicators give one long flash followed by two short flashes - does this mean anything?

I have heard mention of transmitters / receivers but is there a way of diagnosing this problem or do I need to start replacing parts until the alarm works again

Any of you folks recommend what I do from here?

dhumphreysd is offline  
Sponsored Links
Status: -
Join Date: May 2008
Posts: 3

Member car:

Alfa Romeo GT


Currently having exactly the same problems with my 05 GT... went off in the night, couldn't turn it off, drove around for a while (in my undies) until eventually it stopped.

Same thing with the long indicator flash followed by two shorter ones.
The beeps stopped about 18 months ago for no apparent reason but only started working again few weeks back. They stopped again until the night the alarm went off whereafter they sounded again as normal. Currently they're not sounding and so the saga continues.
Now the Cruise control isn't working.... Is this related?

Very interested to hear anyones insight as of how to put these Alfa demons to bed!! Ta
peederaustin is offline  
Status: -
Join Date: May 2008
Posts: 3

Member car:

Alfa Romeo GT

Alfa GT alarm issues continue...

Hi, so the alarm issues have returned after a solid year hassle free.

Was hoping for more of a response to the initial post if any of you have any ideas?

peederaustin is offline  
Status: -
AO Silver Member
t3yls's Avatar
Join Date: Aug 2007
Location: Manchester
Posts: 2,810
Images: 4

Member car:

Alfa GT Jtdm

2 posts in 6 years! wow that must be a record lol

I believe you can silence the alarm, but can't remember how.
t3yls is offline  
Status: -
Join Date: May 2008
Posts: 3

Member car:

Alfa Romeo GT


Ha, well I'm all for breaking records!!


'Motor Control System Failure' has arrived!

I'm guessing the alarm issue is somewhat related to this new development
From what I've read about 'MCSF' it would appear there are various symptoms to trigger it.
As for mine, the car still runs sweet and has no obvious faults; other than the MCSF alert every time I start the car; that and the silent alarm enabling/disabling mentioned earlier.

Firstly, will MOT have any problem with this alert on start up? It's due in January.
Secondly, what possible solutions should I be looking at to sort the problem?

peederaustin is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

alarm , problems

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome