GT 2006 No heat - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 3 Old 11-10-13 Thread Starter
Status: -
Join Date: Nov 2012
Location: United Kingdom
County: Londonderry
Posts: 5

Member car:

Alfa GT 2006

GT 2006 No heat

Hi guys,
Recently my heating inside my 1.9 GT has stopped working. Originally i thought this mite have been the heater flaps, but on my way home from work i have a long hill to drive up and in the middle of this the heating seems to work, once i get to the flat again it starts blowing cold air. Anybody know what this could be? the engine comes to temperature ok and sits at 90 degrees.
sc0tty009 is offline  
Sponsored Links
Status: -
AO Member
Join Date: Aug 2009
Location: Slovenia
County: -
Posts: 433

Member car:

AR GT 3.2V6

Might be a long shot but... how much coolant is in your system?
Binji is offline  
Status: -
AO Member
hasmac's Avatar
Join Date: Oct 2004
Location: United Kingdom
County: Hampshire
Posts: 126
Images: 2
The heater is usually at the top of the cooling system so if coolant runs low the first thing to go is cabin heat, when going uphill it may be tilting the system so that coolant reaches the heater. Check coolant level, and with the engine running squeeze the thick pipes on the radiator to squeeze out any air bubbles.
hasmac is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

2006 , heat

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome