ABS activating prematurely - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 2 Old 05-03-06 Thread Starter
Status: -
simmo4u's Avatar
Join Date: Mar 2006
Posts: 3

Member car:


ABS activating prematurely

When coming to a stop, the abs activates, even though there's no possibility of the brakes locking up, eg under light braking, just backing the car off the drive and applying the brakes , etc... I suspect this might be a fault abs sensor - has anyone else had the same problem ?
simmo4u is offline  
Sponsored Links
Status: On Alfa number 15
AO Platinum Member
symon's Avatar
Join Date: Dec 2005
Location: United Kingdom
County: Oxfordshire
Posts: 33,578
Images: 13
Re: ABS activating prematurely

I have had this problem before, not on a Alfa but a Rover. it is usually caused byt the sensor not recieving the correct signal from the rotors on the driveshaft. It is usually dirt on the sensors, they are magnetic and pick up particals of metal. Also I have heard ot the fixing screws coming away causing the sensor to move too far away from the rotor.
symon is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

abs , activating , prematurely

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome