147 Selespeed changing to neutral while driving - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 2 Old 17-02-06 Thread Starter
Status: -
AO Member
PhadeRunner's Avatar
Join Date: Apr 2003
Location: Cambridge, England
Posts: 286
147 Selespeed changing to neutral while driving

Just had an alarming problem on a trip this evening which has never occured before. When changing up with the right paddle instead of going to the next gear the Selespeed changes to neutral. This happens while going along, quite randomly and has happened between changes 1-2, 3-4 and 4-5. When I hit any paddle, it changes straight to 5th.

First time it happened I was driving up to motorway speeds in 4th and changed up to 5th, revs went wild and noticed the display said N. Happened again, twice, on the same shortish drive home.

Has anyone else had this problem? Any verdict?

"Ah," said Dirk "it is a rare mind indeed that can render the hitherto non-existent blindingly obvious."

My 147 in the owner garage

The Workshop - Run by enthusiasts for enthusiasts

Have workshop manuals on CD for 147, 145/6, 156 and 75, PM for details...
PhadeRunner is offline  
Sponsored Links
Status: - Update
Posts: n/a
Re: 147 Selespeed changing to neutral while driving

Have you tried a search because this is a known problem...and would be my worst nightmare!


Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

147 , changing , driving , neutral , selespeed

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome