GT Service Interval Reset Gone Wrong!!! - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 4 Old 09-09-13 Thread Starter
Status: -
AO Member
Join Date: Aug 2009
Location: United Kingdom
County: Somerset
Posts: 20

Member car:

GT 3.2 V6

GT Service Interval Reset Gone Wrong!!!

Anyone able to offer up some advice on this please.

Just had the GT serviced, not an Alfa specialist
Plugged into the diagnostic port using their diagnostic scanner.

Went through the steps to reset the service interval but now it is showing 0 instead of the expected 12,000.

It isn't however shouting about needing a service so I'm a little confused!
ian_isnt is offline  
Sponsored Links
Status: -
AO Member
c_bro's Avatar
Join Date: Nov 2010
Location: United Kingdom
County: Armagh
Posts: 113
Mines been saying this since I bought it. Will be interesting to hear a response

[color=gray]Sent from Free App[/color]
c_bro is offline  
Status: DB9 Top Gear Track
AO Silver Member
pubsinger's Avatar
Join Date: Jan 2007
Location: United Kingdom
County: East Sussex
Posts: 1,629
My garage can't reset the distance to next service either... and they have some fancy kit. Fortunately I can with an old, free version of FiatECUScan and an ELM cable.

Need to set the units to Kilometers first though, then reset with FES, restore units to miles. See if your garage can reset it with the units set to Km.

All the best

pubsinger is offline  
Status: OEM++
AO Silver Member
Egon's Avatar
Join Date: Jan 2012
Location: United Kingdom
County: Kent
Posts: 2,008

Member car:

147ts plus bits

Ooh ta, that's handy, I thought I'd messed mine right up!!

Egon is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

interval , reset , service , wrong

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome