Selespeed HELP needed - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 5 Old 16-07-13 Thread Starter
Status: Confused "selespeed" ;
AO Member
Join Date: May 2013
Location: Denmark
County: Copenhagen
Posts: 27
Help Selespeed HELP needed

Hi all

I seriously need help here.

I started out with the problem that the selespeed shows an error and it wont get in to gear. (selespeed system error) (1769 pump relay error)

i started with changing the relay, NO LUCK
then i changed the battery, NO LUCK
then i changes the actuator Accumulator, NO LUCK
then i took of the actuator and changed a throttle sensor that looked broken, NO LUCK

I used multiecuscan to depressurize the system and used it to recalibrate the system ( i think I did it right)

now the gear display is just blinking N, and it wont start at all.

Im pretty lost here (my wife is killing me for buying it, and driving for a week before it broke kidding )

need help bigtime for getting my selespeed working Again

147 selespeed 2001

dannibach is offline  
Sponsored Links
(Post Link) post #2 of 5 Old 18-07-13 Thread Starter
Status: Confused "selespeed" ;
AO Member
Join Date: May 2013
Location: Denmark
County: Copenhagen
Posts: 27
welll guys

No one knows?
dannibach is offline  
Status: skint!
AO Silver Member
cannotstop's Avatar
Join Date: Aug 2009
Location: Ireland
County: Dublin
Posts: 1,198

Member car:

156 GTA & 156 Ti

Does the pump prime when you open the driver door ?
Has you hear is buzz ?
cannotstop is offline  
Status: age is only a number ;-)
AO Gold Member
rgwm's Avatar
Join Date: Aug 2004
Posts: 9,076
If you have multiecuscan you should be able to operate it through the gears via the software, if you can't, it suggests that the pump itself is the problem. As said, can you hear the pump run to prime the system when you open the door?
rgwm is offline  
Status: Clutch change
AO Member
Join Date: Sep 2007
Location: United Kingdom
County: Staffordshire
Posts: 81
The diag code would suggest no power to the pump, normally the relay is at fault. But you've changed the relay, so check (with voltmeter) if you are getting power to the pump. It is common for the pump brushes to wear so the pump won't run; if you have power at the pump but no hydraulic pressure (diag will show system pressure), I would suggest this may be the problem. Sometimes a sharp tap on the pump body can persuade it to spring into life. What pressure is MultiECUscan showing in the system?
drayco is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

needed , selespeed

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome