Cam belt went bang - v6 6500rpm. - Page 2 - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
Status: Remembering why I dislike working on old cars....
AO Silver Member
ChrisS's Avatar
Join Date: Sep 2001
Location: UK
Posts: 2,336

Member car:

166 3.0 Sporto

There was a thread on the 166 section where one of the idlers had spat out some of the balls, it was that bad. An extreme case for sure, but I still stick by the notion that when I change a belt, I change everything it touches too. It would be nice if Alfa didn't insist on making interferance engines I suppose, then we could be all blasé about it like Mazda owners are.
ChrisS is online now  
Sponsored Links
(Post Link) post #27 of 27 Old 09-07-13 Thread Starter
Status: Enjoying my Busso.
AO Member
meatbag's Avatar
Join Date: Mar 2009
Location: United Kingdom
County: Buckinghamshire
Posts: 168

Member car:

156 3.0 v6

Originally Posted by sopranofan View Post
Thank you. Helpful 'tis
Brill, I will lookout for that in the future!
meatbag is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

6500rpm , bang , belt , cam

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome