Black smoke when deccelerating. - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 1 Old 22-04-13 Thread Starter
Status: -
AO Member
Join Date: Mar 2013
Location: Slovenia
County: -
Posts: 25

Member car:

1.9 JTD GT

Black smoke when deccelerating.

Alfa GT 1.9 JTD, 125k miles, 2005.
Car drives fine, acceleration is fine. There are no fault codes, bar the EGR one that cleared, when I changed it.
Black smoke comes out of the exhaust in a slow puff, when I put my foot off the pedal. It happens mostly in 1st gear, when i start moving. Sometimes it other gears, but first gear seems to be the most apparent (maybe cos Im moving slower, so i can see it).

Ive checked both the turbo hoses, and they are fine. When spooling above 2,2k or so rpm, I can hear a screeching noise from the turbo, Its not very loud, but it is there. Sounds like something is escaping somewhere, but I have no idea where to look. Weird that ECU doesnt report anything either.

At the end of the day, its more of an annoyance, than a real problem. But Im afraid it will develop into something costly , if I dont find the reason soon.
Krakatoa is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

black , deccelerating , smoke

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome