Engine Management light - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 3 Old 17-03-13 Thread Starter
Status: -
Join Date: Mar 2013
Location: United Kingdom
County: Nottinghamshire
Posts: 5
Engine Management light

My Engine Management Light came on this afternoon! and my 156 jtd 16v now runs but with a splutter, almost like a misfire! but not, revs OK but with a judder! any ideas anyone?
worksopalfaed is offline  
Sponsored Links
Status: -
AO Member
Join Date: Feb 2012
Location: United Kingdom
County: Ceredigion
Posts: 147

Member car:

Gt jtd

map sensor did similar to mine with loss of power(limp mode i think)worth cleaning map and egr,also get codes read.
AN.OK is offline  
Status: -
AO Silver Member
Join Date: Feb 2005
Location: United Kingdom
County: West Sussex
Posts: 1,271
Had this happen on my 159, it was the EGR, although it hadn't started misfiring and ran fine.

There are an number of things it can be though including an faulty exhaust sensor, but would that cause a misfire?
Muz is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

engine , light , management

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome