Lambda Sensor Help - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 3 Old 04-03-13 Thread Starter
Status: -
AO Member
Join Date: Jan 2013
Location: United Kingdom
County: Gloucestershire
Posts: 11

Member car:

156 2.0JTS

Lambda Sensor Help

Hi Guy's, I have a MCSF fault, which is relating to Lambda 2 codes... I had a couple of coil packs go, along with the thermostat, so I guess the engine running rich for a while has probably knocked the sensor out... I've sorted the coil packs and thermostat thanks to guides found on here, so I am capable of replacing the sensor... only thing is I dont know where to find it! Mine is a 2002 2.0JTS, so if anyone could upload a pic pointing to the sensor,I will replace it, but until someone can do this for me I'm a bit stuck!

Thanks for any help.

toby79 is offline  
Sponsored Links
Status: -
AO Member
itacarboy's Avatar
Join Date: Oct 2007
Location: United Kingdom
County: Herefordshire
Posts: 869
lambda sensors are on the exhaust manifold downpipes, and after the 3rd cat under the car.

2 on the mani, change fuelling, one after cat confirms car is running at correct mixture

btw they could be a right pain the the ass to get out!, may need heat
itacarboy is offline  
Status: -
AO Silver Member
amfalconer's Avatar
Join Date: Aug 2011
Location: United Kingdom
County: Hampshire
Posts: 1,351
Images: 10

Member car:

147 1.6TS

Before you do, there's common problems with the JTS lambda wiring, so might be worth reading up on that first, might save you some dosh
amfalconer is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

lambda , lambda or o2 , lambdasensor , sensor

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome