Mcsf p0238!!! - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 2 Old 13-02-13 Thread Starter
Status: -
AO Member
Join Date: Oct 2012
Location: United Kingdom
County: West Yorkshire
Posts: 14
Mcsf p0238!!!

Hi people, Over the last few days done nothing but read old threads on hear about the dreaded P0238 . Checked all vac pipes, cleaned MAP sensor, VNT rod or whatever it is moves up and down as should. Should i now start to buy these sensors/solenoids to see if it cures this problem. I did read on VW and a BMW and i think a Ford forum that one of the wires going to the MAP Sensor was broken/lose, and when fixed problem went away. Any help welcome. Bioman66
Bioman66 is offline  
Sponsored Links
Status: -
Join Date: Aug 2012
Location: United Kingdom
County: Hampshire
Posts: 2
I had same problem last year with the same fault code .i did replace the front and least expensive turbo sensor a- 90.00 but only after a decent garage then discovered this part had not been fitted correctly previously..also they did mention that a wiring loom needed looking at in regards to the far everything is back to normal and im still enjoying my beloved sportswagon 1.9 ti
soulboy767 is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

mcsf , p0238

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome