Alfa 147 is not starting after it's been parked for long time - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 3 Old 10-02-13 Thread Starter
Status: To change is difficult. Not to change is fatal.
Join Date: Feb 2013
Location: United Kingdom
County: Greater London
Posts: 5

Member car:

ALFA 147

Alfa 147 is not starting after it's been parked for long time

Dear all

I have an A147 1.6 TS (2009) and last year I went abroad. The car was used by my father but the last 6 months he left it parked. While for this period he was starting it and moving it once a week, the last 4 months he left it completely unmoved and without starting it. Few days ago I returned from abroad and I tried to start it and it did not start. I replaced the battery and I filled almost the half tank with new gasoline but still it's not starting!!
So any ideas what is wrong??


(Just to mention that all these 4 months the battery was not connected and the engine has only 21000 miles)
AlfaRomeoRules is offline  
Sponsored Links
Status: age is only a number ;-)
AO Gold Member
rgwm's Avatar
Join Date: Aug 2004
Posts: 9,069
Are there any warning lights displayed? Particularly the code light? If there are no lights displayed, can you hear a faint whine from under the rear seat when you first turn on the ignition? (This should be the fuel pump priming) . If not the pump may have stuck - not unknown after a car has been standing for a while - or there may be corrosion/bad contacts on the fuel pump relay.
rgwm is offline  
Status: The last of the 156 Interceptors...
AO Member
AutobotVanguard's Avatar
Join Date: Jun 2011
Location: United Kingdom
County: Cheshire
Posts: 982
Images: 348
Yeah, she's p1ssed at you for neglecting her... my girlfriend does a similar kind of thing except I use wine instead of gasoline and that never goes well...

AutobotVanguard is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

147 , alfa , long , parked , starting , time

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome