P1102/Lag - 2.4 JTD 20v - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 2 Old 06-02-13 Thread Starter
Status: New car
AO Member
Padster72's Avatar
Join Date: Jul 2007
County: -
Posts: 32
P1102/Lag - 2.4 JTD 20v

I noticed more lag than usual on my trusty 2.4 JTD 20v - it seems really flat until about 2300rpm when the turbo comes on nice and strong. Driving to work today I got an EML and have found a P1102 (MAF Sensor Signal Lower Than Expected). Also noticed a lot more black smoke on acceleration.

Car has been sat for a week or so, but the commute I do is 30 miles each way so would have thought I'd have been running for 30 mins at a decent temperature.

Any ideas?

I'm reckoning on trying to clean the EGR at the weekend.

What else should I look at (not much good at mechanics, but I've seen a how 2 for the EGR I think I could manage).

I want my boost back!!!!!!
Padster72 is offline  
Sponsored Links
Status: -
AO Silver Member
TOX1C's Avatar
Join Date: Aug 2004
Location: Amesbury
County: Wiltshire
Posts: 4,325
Images: 9

My bet is the small vacuum tubes need replacing with 3mm silicon.
TOX1C is online now  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

20v , jtd , p1102 or lag

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome