Glow plugs - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 2 Old 05-02-13 Thread Starter
Status: -
Join Date: Feb 2013
Location: United Kingdom
County: Caerphilly
Posts: 3
Glow plugs

My ***** 147 jtd 1.9 derv when it's cold splutters as I try to pull away with no power after a few seconds it clears with a puff of white blue smoke and its ok only happens when car is cold and has no prob starting I've been told its the glow plugs does anyone know if this is right please help my girl is ill bless her lol.
jov is offline  
Sponsored Links
Status: -
AO Member
Join Date: Jan 2010
Location: United Kingdom
County: Essex
Posts: 251
To test the theory that it's the glow plugs glow them five times before starting. If one or more is faulty then it should still start and run on all four from the extra heat from priming five times
gp3000000 is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

glow , plugs

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome