Dead battery but alarm set - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 1 Old 28-01-13 Thread Starter
Status: -
Join Date: Jan 2013
Location: United Kingdom
County: Greater London
Posts: 1

Member car:


Dead battery but alarm set

This is not so much a question, just recorded experience that might help someone.

Yesterday I noticed that that no electrics were working - the battery was stone dead. I must assume the cold weather caused it to freeze in the handful of days I didn't drive.

But the alarm went off when I tried to put the key in the ignition, or tried to undo the negative pole of the battery. As I understand it, the alarm has a back up battery - and was still able to check power changes that indicated movement of the main battery.

What to do?

What I did was to change the battery as quickly as possible so as not to keep triggering the alarm. The trick is to take of the strap first - by far the trickiest part. I was lucky in that there were no screws on the positive pole cap going into the battery, so the operation was quite swift. I think the alarm gave up before I had finished, but there was no problem in the end.

Whether my alarm is working properly now, I'm not sure - but at least I can drive the car to the dealer to check that.
eastmad is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

alarm , alarm armed , battery , dead , electrical , set

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome