Pinking 156JTS - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 1 Old 17-01-13 Thread Starter
Status: -
AO Member
Join Date: Mar 2010
Location: New Zealand
County: Canterbury
Posts: 52
Images: 18
Crazed Pinking 156JTS

Hi all!
I have an '05 2.0JTS 5 speed done a poultry 59000km - that's about 40000miles to you lot. It pinks a little on med throttle and a very small amount on heavy throttle.'s the thing..... it doesn't happen (or not that I can hear) when the weather is cooler and/or raining. Hot dry days (which we have been having a few of lately - you know, mid 30s etc ) are when this becomes evident. Not so much when driving around town etc but when climbing the hill to my home it really shows up.

Where to start? Last time it was scanned a downstream O2 sensor was supposedly out of spec but my Alfa specialists reset all and all seemed ok.

Any ideas where to go next folks?


[/QUOTE][/QUOTE]If "Lucas is the Prince of Darkness" - 'Spaggetti' Marrelli does a good impersonation!!!
NZOLIVER is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

156jts , pinking

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome