Dropping Sele Speed Oil - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 2 Old 09-01-13 Thread Starter
Status: -
Join Date: May 2011
Location: New Zealand
County: West Coast
Posts: 7

Member car:

2002 147

Dropping Sele Speed Oil

Can anyone help with why every time resivour for sele speed is topped up it seems to drop all the oil. Sele speed robot was overhauled 2 months ago for smae reason.
swiftie is offline  
Sponsored Links
Status: -
AO Silver Member
Join Date: Apr 2008
Location: New Zealand
County: -
Posts: 2,239
Do you know where the oil goes? Does the car still drive fine? Any warning lights?

Out the overflow? If it then settles at a low level and everything works fine you may not have a problem.

In to the gearbox (the gearbox oil level will be too high)? Then it's the seals in the actuator. If it was rebuilt 2months ago it should be a warranty claim - take it back to the garage. Was it rebuilt by the guys in Auckland?

If there's no sign of the oil it's likely going into the accumulator. If this wasn't replaced previously then you need a new one.
sprint_veloce is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

dropping , oil , sele , speed

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome