147 gear problem - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 4 Old 28-12-12 Thread Starter
Status: -
AO Member
Join Date: Dec 2012
Location: United Kingdom
County: Oxfordshire
Posts: 10

Member car:

147 1.9 jtd ti

147 gear problem

Hi all,

just got myself an 04 1.9 diesel 147 and have what seems to be a common problem, the gear lever does not centre I've searched for solutions which all seem to say to replace the gear linkage bushes as per picture below,


but my gear linkage looks different,


is this a difference between diesel and petrol models or an old/new version?
what could be the problem with he different linkage shown in the second picture?


Last edited by croftsy; 29-12-12 at 00:08.
croftsy is offline  
Sponsored Links
Status: faclifting a 156
AO Silver Member
biffa's Avatar
Join Date: Oct 2006
Location: United Kingdom
County: Lancashire
Posts: 3,199
Images: 9
The JTD has a different gearbox, but the solution could be the same although the part number might be different. The bush in question is number 6, and maybe a broken spring 10.


Last edited by biffa; 29-12-12 at 00:14.
biffa is offline  
(Post Link) post #3 of 4 Old 29-12-12 Thread Starter
Status: -
AO Member
Join Date: Dec 2012
Location: United Kingdom
County: Oxfordshire
Posts: 10

Member car:

147 1.9 jtd ti

cheers for the quick reply I will be having another look at it tomorrow, it makes more sense now.
croftsy is offline  
Status: turbo charger assembler
AO Silver Member
Join Date: Nov 2010
Location: United Kingdom
County: West Yorkshire
Posts: 1,928
in the pic u took its the big nut and washer that needs to come of.......almost in middle, behind the washer is first bush and when u pull or carefully knock shaft out the other bush is in the other end
in the pic biffa linked to they are not shown but are between 3 and 4 in the diagram, you can see where shaft locates

hdseven is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

147 , gear , problem

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome