cant get aux belt back on - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 3 Old 28-12-12 Thread Starter
Status: i would rather push my alfa than drive another car
Join Date: Dec 2012
Location: United Kingdom
County: Durham
Posts: 8
cant get aux belt back on

i have changed water pump everything went fine till we have tried to put the aux belt back on and wont go please can some one help
knaggs1 is offline  
Sponsored Links
Status: -
AO Member
Join Date: Nov 2011
Location: United Kingdom
County: Lancashire
Posts: 121

Member car:


You need a fifteen spanner on the aux belt tensioner and then try and and use a drill bit to lodge it through a hole in the tensioner to lock it

Then you need to fit the belt round all the pulleys and the fixed aux belt tensioner before you release the tensioner

It's difficult to explain - HTH
bap is offline  
Status: #keepFightingMichael
AO Gold Member
EauRouge's Avatar
Join Date: Jun 2009
Location: Suriname
County: Brokopondo
Posts: 7,568
Images: 12
Or tie a piece of rope around spanner end and feed it through(Up the side of engine into engine bay, as above pull the rope upwards on the tensioner and this will give enough room for you to slide Aux belt onto the tensioner which is/should be the final part of the Aux belt install.
EauRouge is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

aux , back , belt

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome