alfa 156 errors - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 3 Old 19-12-12 Thread Starter
Status: -
Join Date: Dec 2012
Location: Australia
County: New South Wales
Posts: 1

Member car:

156 alfa romeo

Help alfa 156 errors

Hello i have just bought a 205 alfa 156 however am very quickly thinking i have made a mistake as the guy sold me the car with wheels so out of round they cant be balanced , evn though i know that s not the cars fault the issue i have now is , as i was driving to work an error message came up on the screen, "engine control malfunction and then it said see dealer, that went out but the engine symbol was displayed. the message showed again after engine was stopped and restarted, any thoughts.i rang the dealer they think it could be several possibilities and the manual states that its an envionmental control issue????
briaan is offline  
Sponsored Links
Status: -
AO Platinum Member
David C's Avatar
Join Date: Aug 2003
Location: London, England
Posts: 28,991
Could be caused by almost anything.
You need it plugged into diags to get a clue as to the reason.

DO NOT start guessing & randomly replacing stuff...!!
David C is offline  
Status: dogging
AO Silver Member
Join Date: Jul 2012
Location: United Kingdom
County: Bristol
Posts: 1,375

Member car:

156 Sport 2005

before you do anything with the wheels take it in to get diagnosed

diddums100 is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

156 , alfa , errors

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome