Trip computer reading low miles - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 1 Old 15-12-12 Thread Starter
Status: -
Join Date: May 2006
Location: United Kingdom
County: Tyne and Wear
Posts: 8

Member car:

156 lusso m-jet

Trip computer reading low miles

My 1.9JTDM's trip computer has gone silly just after the car was in for a service .. though I really can't think how fiddling about in the engine bay could cause this: The mileage it counts up is low compared to actual (as reported by the odometer) by a factor of 5/8. There's been some threads on this before but no answers to the mystery:

It seems more than a coincidence that 5/8 is the conversion factor between miles and kilometers. If both devices get the elapsed distance from the same sensor then it tends to point to a software problem - which I really would like fixed as it makes my mpg look terrible! Has anyone any insight into the cause?

Edit: Found another link with lots of responses .. it seems I'm not alone. Mine is a 55 car so perhaps it's got some bits from those Alfas on the ship that hit the rocks (I'm not 100% convinced the story is kosher though!)

Last edited by adey; 15-12-12 at 07:43.
adey is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

computer , low , miles , reading , trip

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome