Pub quiz time!!!! - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 2 Old 30-11-12 Thread Starter
Status: going nowhere fast!!!
AO Member
noz40's Avatar
Join Date: Sep 2007
Location: Blackpool
Posts: 90
Wave Pub quiz time!!!!

Ok here goes, my 156 developed a strange fault! Surprise!
Anyway the fault is all of a sudden there is a great lack of power, although there is no smoke present. Along with the Christmas gift of a slower car it also makes a noise much like the sound of a jammed lifter BUT only when I put my foot down, no noise when cruising no matter the speed! I have removed the EGR and cleaned and tested it and all is well wit that.

The noise itself seems to come from around the EGR which is why I gave that a go today, I have not checked the pipes for the turbo yet (too dark) but will be first thing as I've read the bottom pipe is a bit of a turd design!

What I want to know is has anybody had a fault to the same nature as this and if so what produced it???
Also suggestions as to what it could be are welcome too!!!

Thanks folks

Just in case you didn't notice, IT'S NOT REALLY A PUB QUIZ

. . . Me & my car go together like grannies and the smell of p#$$. . .
. . . . . .
noz40 is offline  
Sponsored Links
AO Gold Member
davealfa11's Avatar
Join Date: Mar 2007
Location: United Kingdom
County: Merseyside
Posts: 9,904
Images: 4

Member car:

156 1.9 mjet 16v

everyone describes a fault differently to others ....check all your intercooler pipes for splits ..also take off vacumm pipes and check them for deterioration
davealfa11 is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

pub , quiz , time

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome