12v lighter socket not working - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 3 Old 30-09-12 Thread Starter
Status: -
AO Member
Join Date: Jul 2011
Location: United Kingdom
County: Nottinghamshire
Posts: 24

Member car:

147 1.6 Lusso

12v lighter socket not working

As the title says, the cigarette lighter socket isn't working in my 147. It won't heat up the lighter or charge any devices through a 12v adapter. So I was wondering if this was a common problem, and what the fixes were. The first thing to try is the fuse, does anybody know which one it runs off?

If not that then what else could it be? I don't want to go buying a new one if it can be fixed some other way.

Any help appreciated, thanks in advance.

EDIT: Would a mod/admin mind edited "147" into the title, forgot to put it in. Cheers.
Greveson is offline  
Sponsored Links
AO Gold Member
davealfa11's Avatar
Join Date: Mar 2007
Location: United Kingdom
County: Merseyside
Posts: 9,904
Images: 4

Member car:

156 1.9 mjet 16v

look in your manual ...lighter fuse is listed
davealfa11 is offline  
Status: age is only a number ;-)
AO Gold Member
rgwm's Avatar
Join Date: Aug 2004
Posts: 9,073
And if you haven't got a manual, its a 20 amp fuse, F44 in the main fusebox under the dash...

Of course if you do have a manual........
rgwm is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

12v , lighter , socket , working

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome