My 156 is misbehaving - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 1 Old 24-09-12 Thread Starter
Status: -
AO Member
Join Date: Aug 2012
Location: United Kingdom
County: Kent
Posts: 14

Member car:


My 156 is misbehaving

Hi all, I really hope someone can help me? I have a 2000 reg 156 2.4 JTD (the early 136 bhp model). Recently the remote side of the central locking stopped working? I've tried everything I can think of, but to no avail. The central locking still works OK when key is used. Another problem is my 156 sometimes refuses to start. It generally happens if the car has been run then left for say half an hour e.g stopping at motorway services for a coffee. The engine will turn over fine but will not start. After about 20 trys it usually starts. I'm told that this 156 has an electric pump to build up fuel pressure for starting and once running the mechanical pump takes over? If this is true could it be the electric pump or it's relay? A friend of mine had a similar problem on his XR3i years ago which turned out to be a faulty fuel cut off switch, (not sure if I've got one of those being a diesel?).
I took it to my local Alfa specialist who performed the diagnostics and declared that there were no fault code present in the system, but 2 glow plugs had failed (I knew about those but they had never caused me a problem) and that would stop me starting? (How did the early ford transit vans ever start? They never had glow plugs!). Anyway, as they did the diagnostics free of charge I let them replace the glow plugs. Now 110 lighter in my pocket, the 156 still starts well (no noticeable change due to new glow plugs) but continues to intermittantly fail to start? Any idea's, suggestions etc most welcome, plus I know a few members on here have had the same problem with the central locking?? Thanks, Big Al.
Big Al is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

156 , misbehaving

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome