Selespeed...Reverse is! - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
Status: - Update
Posts: n/a
Hmmm Selespeed...Reverse is!

Hi, can anyone help with regards to an intermittent problem that is getting worse...

I can't put my 156 into reverse...which is awkward as I live on a hill and people keep parking in front of me.

Every other gear is fine, it just doesn't do anything (Most of the time) when I try and put it into reverse.
Sponsored Links
Status: -
AO Platinum Member
David C's Avatar
Join Date: Aug 2003
Location: London, England
Posts: 28,994
Re: Selespeed...Reverse is!

Do you keep your foot on the brake pedal until you hear the beeping start?

If you are, it may just need calibrating using the Examiner diag system.
David C is offline  
Status: missing Inverurie
AO Gold Member
Pascs's Avatar
Join Date: Apr 2002
Location: Qatar
County: Aberdeenshire
Posts: 8,063
Images: 16

Member car:

Zender 156 V6

Re: Selespeed...Reverse is!

Have you tried going straight from 1st to reverse - this always works with mine when it wont go into reverse from neutral.
Pascs is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

optionalhelp , selespeedreverse

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome