147 ICE upgrade / wiring question. - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 3 Old 24-04-05 Thread Starter
Status: -
AO Member
guezen's Avatar
Join Date: Feb 2005
Location: Netherlands
County: Noord Brabant
Posts: 645

Member car:

147 GTA

147 ICE upgrade / wiring question.

Hi Guys,

Just finished installing a new headunit in my 147 Selespeed. (see pictures)

It's a Blaupunkt Los Angeles with steering wheel interface, nokia car-kit is connected (audio via speakers) and a line cable for my MP3 player (you can just see it lying in the storage space below the climate control) is connected to the Aux-in. Almost everything works. How amazing is that.

Just a few wiring questions:

The new radio doesn't react te the ignition / lights / speed. So it won't turn on with the ignition, the soundlevel isn't adjusted as the speed increases and the brightness of the display doesnçt change when i turn on the lights.

I guess some connections on the ISO connector aren't in the right position.

On the old headunit there is a sticker with some connections mentioned.

Iub, Iaut.ant, IcanA, IcanB, Iboosterin

And ofcourse some connections in the mini-iso block.

Who could tell me which wire goes to the ignition, GALA and illumination connections on the new head unit?

Thanks in advance.


Last edited by guezen; 02-06-06 at 15:42.
guezen is offline  
Sponsored Links
Status: - Update
Posts: n/a
Re: 147 ICE upgrade / wiring question.

I have a Blaupunkt Woodstock DAB54. When I connected the car's ISO connector to the radio, the radio did react to the car lights, the ignition key didn't control power to the radio (I prefer this anyway) and the speed/volume thing didn't work. I eventually found that I had to pull out the speedo binnacle and spur off one of the terminals of the multiconnector to get the speed pulses from the car. I then ran this cable to the appropriate terminal on the ISO connector into the back of the radio to make it work. If you're interested I can probably find out which colour cable this was.
Status: - Update
Posts: n/a
Re: 147 ICE upgrade / wiring question.

PS I have a 2001 156

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

147 , ice , question , upgrade , wiring

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome