Selespeed - cant select reverse - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 2 Old 20-05-12 Thread Starter
Status: -
Join Date: Mar 2012
Location: United Kingdom
County: -
Posts: 3
Selespeed - cant select reverse

Hello All,

Please help me, I have a 2007 156 2.0l with only 30k on the clock. This car is an absolute dream to drive and puts a smile on my face every time I drive it.

My problem, of late it won't select neutral or reverse ( in both city and manual mode). This problem is intermittent but when it happens, the car just won't select reverse gear. All forward gears work perfectly with no problems at all. The pump kicks in perfectly as it should. I have taken it to my local indi in Birmingham who has run an end of line test, bled the clutch. No error codes showing. It seemed to do the trick but it's started happening again.

Please help as its driving me mad and am worried its the end of my car.

Any help would be greatly appreciated.

shaqd7 is offline  
Sponsored Links
Status: -
Join Date: Oct 2011
Location: United Kingdom
County: Merseyside
Posts: 2

Member car:

156 Selespeed

Could well be a battery problem.

I've just had to go out to the Mrs who was stuck against a wall and couldn't select Reverse to get out (apparently it was "too heavy" to push! ).

Anyway, got there and sure enough it wasn't having anything to do with going into Reverse, no matter what I tried. Looked online and found this thread:

... so, I turned off all excess electrics i.e. radio, heater etc and gave the engine plenty of revs(6K) for a few seconds and held it there while selecting Reverse - sorted!

Seems that the battery needs replacing.
WildOne is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

reverse , select , selespeed

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome