selespeed problem - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 2 Old 03-04-12 Thread Starter
Status: -
Join Date: Mar 2012
Location: United Kingdom
County: Kent
Posts: 1

Member car:

156 selespeed

selespeed problem

hi I'm new to all this and alfa's, i have a 156selespeed which has a flashing gearbox light on the dash only started doing this about 4weeks ago, when warm she gets stuck in gear i then have to get out unplug the the battery then reconnect it to reset it. Can anyone give me any advice in to what could be wrong?
ed1 is offline  
Sponsored Links
Status: obsessed
AO Silver Member
Loknar's Avatar
Join Date: Mar 2011
Location: Thailand
County: Bangkok
Posts: 1,407
Images: 76
Without diagnostics it is a long shot:

Check fluid level. Estimate pressure and pump status. At rest and 'ON', the system can be listened for pump operation. Strange sounds can be detected when the pump brushes are old. The pump also will work for long times. The actuator is out of date when the pump needs to top up the pressure every <70 seconds.

Use free FiatECUScan and the cheapest ELM or K-Line interface (OBD2 plug) to read the error that causes the flashing. I recommend fixing it before starting the engine at all.
Loknar is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

problem , selespeed

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome