Selespeed paddles - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 1 Old 02-04-12 Thread Starter
Status: -
AO Member
Join Date: Mar 2012
Location: United Kingdom
County: Scottish Borders
Posts: 14
Selespeed paddles

I have recently bought a 147 Selespeed Lusso 02 reg which at the time of buying was not driveable due to the selespeed pump not priming.

After a quick metering of the relay contacts it was found to be energising but not making the contact, filed the carbon splatter off it and all going well, replaced the relay after that to ensure good operation.

Now my problem is that when i turn the steering wheel right the system flags a fault, it then clears when straight. I've connected fiatecudiag and it says it is getting a wrong voltage but given that it is only one spot i'm thinking that there is a dirty spot on the steering wheel wiping contacts which take the signal from the paddles down to the ecu. Does anyone know how easily accessable the steering wheel wiping (not window) contacts are. I'm thinking of a bit of contact cleaner and a cloth to get rid of the dead spot.

Thanks in advance

electrostar is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

paddles , selespeed

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome