156 wont start or turn over - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 3 Old 01-04-12 Thread Starter
Status: -
Join Date: Apr 2012
Location: South Africa
County: Mpumalanga
Posts: 1
156 wont start or turn over

I drove to the gas station and then my 156 would not start, it does not cranck at all, it did sound like the solenoid engaged but the starter does not turn, when I push start it it does start,I took the starter out and it test good on the bench, re installed but still does not start.
There is a light on above the battery light that looks like an injector???

Any help please, I am far away from the nearest repair shop, and do not have a code checker, no Alfa people close to me, nearest is about 4ookm away.


Ashley Cenoz is offline  
Sponsored Links
AO Gold Member
davealfa11's Avatar
Join Date: Mar 2007
Location: United Kingdom
County: Merseyside
Posts: 9,904
Images: 4

Member car:

156 1.9 mjet 16v

ignition switch maybe problem
davealfa11 is offline  
Status: - Update
Posts: n/a
Might be an idea to borrow a known good battery before you panic too much


Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

156 , start , turn

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome