alfa 147 jtdm 120hp no power in high revs - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 2 Old 01-03-12 Thread Starter
Status: -
AO Member
Join Date: May 2011
Location: Croatia
County: Zagreb
Posts: 11

Member car:

Alfa 159 2.4jtdm

alfa 147 jtdm 120hp no power in high revs

I have problem with this alfa 147 2006 multijet.
Top speed only 187km/h. Remaped or not remaped same thing.
Acceleration up to 3500rpm is great(craz with remap) and after that it sucks.
We cleanded turbo, changed air filter, cleand maf and map senzor, egr is closed in software.
I think it could be that boost selenoid is not function normaly in FES log I see
desired boost lower that real boost in lower revs? but we watched boost selenoid and it's functioning. but in log its working only between 44 and 74% .

can somebody look trough logs? any ides what else to check?
can someone give me log from similar car to compare

Last edited by alfa166tuner; 01-03-12 at 17:15.
alfa166tuner is offline  
Sponsored Links
AO Gold Member
davealfa11's Avatar
Join Date: Mar 2007
Location: United Kingdom
County: Merseyside
Posts: 9,904
Images: 4

Member car:

156 1.9 mjet 16v

disconnect maf and see if there is a change
any fault codes logged
davealfa11 is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

120hp , 147 , alfa , high , jtdm , power , revs

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome