Alfa 147 starts and stops after 15 min. - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 4 Old 19-02-12 Thread Starter
Status: -
Join Date: Feb 2012
Location: Norway
County: Hordaland
Posts: 5
Alfa 147 starts and stops after 15 min.

My Alfa 147 is beginning to annoy the hell out of me,

it starts fine, then runs for about 15 min. then stops and wont start for another 5 min. atleast. the indicators are going crazy, with the right front indicator constantly on, glowing not flashing.. the temperature of the engine is a stable 90 Celcius, so i dont think i have blown the head gasket, no traces of white smoke either to confirm this. is this a simple electrical problem or will i have to change the whole engine management system to fix this?
147Selespeed02 is offline  
Sponsored Links
Status: age is only a number ;-)
AO Gold Member
rgwm's Avatar
Join Date: Aug 2004
Posts: 9,073
Most likely cause of your engine cutting out and the car not then restating for at least 5 minutes - more usually 10 - 15 mins, is the crank sensor, an easy and relatively cheap fix. Umpteen threads about it on here. No idea why you refer to head gasket?

Indicator fault....don't know - sounds like a wire shorting somewhere, maybe?
rgwm is offline  
Status: 159 2.4 20007 plate 19,500 DPF/EGR by Adie (AHM)
AO Silver Member
Join Date: May 2009
Location: United Kingdom
County: Wiltshire
Posts: 2,267
Images: 16
what he said.
kandlbarrett is offline  
Status: - Update
Posts: n/a
+1 more.....

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

147 , alfa , min , starts , stops

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome