Strange problem - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 2 Old 10-11-11 Thread Starter
Status: Waiting for the outage season
AO Member
01degs's Avatar
Join Date: Oct 2009
Location: United Kingdom
County: Cheshire
Posts: 17

Member car:

2.4 20v 156

Strange problem

Evening all, My 156 2.4 20v has developed a stange problem.

Between 2 and 3 thousand revs the car shudders and stutters, you can feel it first through the accelerater pedal but not through the steering wheel. Ive just recently cleaned the map and maf and a ecu reset, the egr is fairly new but the inlet manifold looks coked up to me.

Has anyone took their inlet manifold off, is it a easy job?

Theres no plumes of black smoke so i hope its not the turbo, the symptons only start as the car gets warmer, yes the car has been remapped by gus.

Thanks in advance

01degs is offline  
Sponsored Links
AO Gold Member
davealfa11's Avatar
Join Date: Mar 2007
Location: United Kingdom
County: Merseyside
Posts: 9,904
Images: 4

Member car:

156 1.9 mjet 16v

davealfa11 is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

problem , strange

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome