more trouble! - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
Status: - Update
Posts: n/a
more trouble!

Just driven to Derby and noticed the car was a little hesitant and when i accelerated there's a hissing from the drivers side of the engine and smoke from the exhaust. Also when putting the car under load (e.g. hills) smokes and hisses) I'm guessing its a split pipe around the turbo? Does it sound like this? also if it is is a DIY repair or the local garage?


Sponsored Links
Status: - Update
Posts: n/a
just checked the bottom hose (turbo to inter-cooler) and and its very oily and soft. Hoping that's it, as i've just just ordered a samco replacement.
Status: -
AO Member
Join Date: Oct 2010
Location: United Kingdom
County: Lincolnshire
Posts: 98
definately a boost leak issue. loosing boost will alter the air/fuel mix and black smoke, plus the audiable sound.
Even if it is not then the samco hoses are a v-good idea.
rrbridges is offline  
Status: - Update
Posts: n/a
i'm hoping this will cure it, i've checked the top hose which seems very solid.

My next job with be the boot lock, it opens from the leaver in the car, but not from the key fob, when pressing it i can hear a squeak noise from the boot area. But i can't fituge how it all works.!!!

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT


Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome