Selespeed - What a difference! - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 1 Old 10-10-11 Thread Starter
Status: is havig 2 Alfa's being greedy
AO Member
duvlin's Avatar
Join Date: Dec 2006
Location: United Kingdom
County: Essex
Posts: 62

Member car:

156 Selespeed

Selespeed - What a difference!

After the month or so earlier in the year messing around (well that's what I call working on my car!!) getting my Selespeed running again after the gearbox lost itself I thought OH no not again when it would only select 2nd & 4th

A bit more messing around did not improve the situation, normally it's fluid loss that has caused this. I therefore reverted to the font of all knowledge, the forum and those on it. After trawling through the various threads I came to the opinion it could be the battery, even though it had shown no signs of failing.

I charged it overnight but found that it was still drawing an amp or so in the morning which made me think it's U/S. Disconnected charger and low and behold all gears back, ran it round the block and all seemed fine .

Go out 2 hours later and only 2nd and 4th again.

Decided to bite the bullet and get a new battery and low and behold straight away all gears back and no problems at all .

Now all I have to do is work out why it is sluggish low down and I will be a happy bunny!!!!

Life would be complete if Alfa made Motorcycles as well
duvlin is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

difference , selespeed

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome