engine revs and car will not accelorate after 1900 revs like clutch slip - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 2 Old 02-10-11 Thread Starter
Status: -
Join Date: Dec 2010
Location: United Kingdom
County: Cheshire
Posts: 1

Member car:


engine revs and car will not accelorate after 1900 revs like clutch slip

I have a 156 1.9 jtd and when you rev the engine at stand still it make a strange noise from 2000 revs and when you drive the car it feels like clutch slip from 2000 revs .
The car has done 39000 genuine miles and has always been serviced at alfa romeo.
The engine management light is also on and a flashing glow plug light.
Please can anyone help i have booked it in for a clutch tomorrow but why would it make the loud reving noise when not driving.
please help
71alfa is offline  
Sponsored Links
Status: age is only a number ;-)
AO Gold Member
rgwm's Avatar
Join Date: Aug 2004
Posts: 9,069
Sounds like a clutch problem but maybe the DMF (dual mass flywheel) as well......Ouch!
rgwm is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

1900 , accelorate , car , clutch , engine , revs , slip

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome