Alfa Romeo 147 - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 3 Old 28-09-11 Thread Starter
Status: -
Join Date: Sep 2011
Location: Australia
County: New South Wales
Posts: 1

Member car:


Alfa Romeo 147

Hi guys,
Today i had an opportunity to drive an alfa 147 2.0 Ti version, with only 45000kms on the clock which i can get for a really good price if i decide to. There is only one problem with the car related with the gearbox. It has the selespeed transmission, and i noticed that when I'm driving in 4th gear in city mode, and i hit the throttle the car doesn't want to downshift, and instead it goes into 5th gear. Same thing happens when i try to change it on the steering wheel paddles. If i try to downshift in 2nd gear, there are no problems, it goes straight away. Besides that, the car runs very nice. Is this any known problem with this model? I've tried to find something similar on the forum, but without any success. Any help will be very much appreciated. Thanks
igor_mk is offline  
Sponsored Links
Status: -
AO Member
kevmarks's Avatar
Join Date: Jul 2011
Location: United Kingdom
County: South Yorkshire
Posts: 124
Selespeed problem + really good price would ring alarm bells for me. Maybe get a mechanic to give a quote on fixing it and then factor that on top of the price you have been offered.
You may find it is not such a good price after all...
kevmarks is offline  
Status: -
AO Member
Join Date: Jun 2010
Location: United Kingdom
County: Surrey
Posts: 444

Member car:

147 selespeed

contact rarebear,
antman147 is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

147 , alfa , romeo

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome