156 2.4 JTD Cambelt/Pump Noise - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 1 Old 29-08-11 Thread Starter
Status: -
Join Date: Mar 2009
Location: Portugal
County: Faro
Posts: 1

Member car:

156 2.4 JTD

156 2.4 JTD Cambelt/Pump Noise

About 3 days ago a noise started when she was cold,now it is continuous. Have removed plastic covers on cam drive and all seems good. The belt has 36k miles on the clock,and the belt tensioners seem not seized. The sound is not truly rotary like a tensioner seizing,more an intermittant screech which seems to be coming from the injector pump.
I recently gave her two courses of injector cleaner to cure smoke (it didn't), cleaning the EGR valve did,I wonder if the jollop I put in the tank to clean the injectors has done the pump in by lack of lubricant.
Has anybody any ideas or experience on this?
Marmaduke is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

156 , cambelt or pump , jtd , noise

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome