GT energy management system - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 4 Old 17-08-11 Thread Starter
Status: -
Join Date: Feb 2010
Location: United Kingdom
County: Cardiff
Posts: 1
GT energy management system

59 plate GT, Recently serviced ..just driven from north to south of spain in one go..superb. Car parked in underground garage unused for about 6 days. Driven out ems light on. Any ideas what the problem could be. Car still feels the same when driving. Only driving slowly around town and back to garage. Could this be problem.. Rung local Alfa Technician in Cardiff. NEVER had this happen to a 1.8 twinspark!
Any ideas guys

kpru0 is offline  
Sponsored Links
Status: -
AO Platinum Member
David C's Avatar
Join Date: Aug 2003
Location: London, England
Posts: 28,993
The Engine (not energy!) Management light can be close to anything engine related.
You need it plugged into diags to find out why it is on.
David C is offline  
Status: -
AO Member
Join Date: Apr 2010
Location: United Kingdom
County: Glasgow
Posts: 69

Member car:


Weird but i had an opposite thing happen to me . My 06 gt had a problem with strange pixels on info computer took it to germany left it in car park for a day whilst going down mosel river very hot day returned to car 39 degrees in cabin and pixels were back to original condition. sorry its unrelated to your problem but just thought I would share story.
antar is offline  
Status: working
Club Member
Membro Medio
andypj's Avatar
Club Member Number: 1019
Join Date: Oct 2007
Location: United Kingdom
County: West Midlands
Posts: 4,623
Images: 30
Which engine does your GT have?

I did have a similar problem when I had my 147 2.0. I identified it as fuel from one petrol station - and it was only that petrol station. Apparently it was the Engine Management System identifying a single misfire, which could have been caused by dodgy fuel - perhaps a contaminant - and that triggered the warning light. After a certain period of time it would go off - usually about a week or 150 miles. I could only put it down to the fuel as it only did it when I bought fuel from that particular petrol station. I was really worried about it but the dealers asked a questions about noise and performance which were all as normal and suggested that I didn't worry, monitor it and if it did it repeatedly to take it in. But then again it depends on which engine you have.....

146 1.6TS, 156 2.0TS, 156 1.8TS, 147 1.6TS, 147 2.0TS, 159 1.9JTS, 147 1.6TS, 159 1.9JTDm, Mito 1.4, GT, Giulietta 2.0JTDm, Giulietta 1.4tb, Giulietta 1.6JTDm........
andypj is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

energy , management , system

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome